Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Congresruimte

Jaar
Locatie
Utrecht
Bouwbudget
€ 290.000
Type
Utiliteitsbouw
Opdrachtgever
Alleato Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling
Status
Opgeleverd

Alleato is een adviesorganisatie waarin gewerkt wordt aan sociale vraagstukken in de provincie Utrecht. Alleato is gevestigd in een monumentaal pand aan de Bemuurde Weerd in Utrecht. Aan de achterzijde van dit kantoorpand ligt een vervallen loods met een oppervlakte van driehonderd vierkante meter.
Aan ons de vraag een plan te maken voor deze bebouwing waarin een programma van vergaderen, workshop,  bijeenkomsten, borrels en feestjes kan plaats vinden. Het nieuwbouw plan gaat uit van gehele verbouw van het bestaande. Samenwerken is voor Alleato een sleutelwoord, aan ons de taak om binnen het gestelde budget hiervoor een nieuwe plek te creëren.

We hebben het éénlaagse volume op één plaats geperforeerd, waardoor een patio, de derde binnentuin, is ontstaan.  De drie gevraagde vergaderruimtes en de ontmoetingsruimte grenzen aan deze buitenkamers. Hierdoor hebben alle verblijfsruimten de relatie met buiten gekregen. Door ook glas op te nemen in de binnenwanden of door doorzicht te creëren van de ene ruimte, via de patio, naar de andere, ontstaat interactie tussen de ruimtes onderling. Dit geeft openheid en benadrukt de gezamenlijke inspanning. De wand tussen de grote vergaderruimte is flexibel hierdoor bestaat ook de fysieke relatie en kan de ruimte voor meerdere doeleinden worden gebruikt.